2020 – Nepal

Vrijdag 10 januari 2020. Met een 13-koppig team vertrekt Luc voor de 3de keer naar Nepal.  Dit keer niet voor een aardbeving, maar wel om een volledig gesponsord schoolgebouw volledig af te werken en op te leveren.  Via Istanbul kwamen we na 11u toe in Kathmandu.  Daarna volgde nog een spectaculaire busreis van 132km/10u naar het bergdorp Budathum.
 
Na de aardbeving van 2015 had Luc zich geëngageerd om mee te werken aan de heroprichting van de Badri Bishal Secundary School.  Tijdens zijn bezoek van 2017 zijn er een aantal gronden gekocht en werden voldoende financiën gevonden om een schoolgebouw met 8 klaslokalen te laten bouwen. 

 
Na 10 dagen hard werken namen we afscheid van de kinderen en de schooldirectie van de Badri Bishal Secundary School met een spetterend afscheidsfeest.  Na een tussenstop in Bharatpur keerden we moe maar voldaan terug naar het verre België.

Bij thuiskomst hebben we dan nog een sponsorprogramma opgezet voor de aankoop van 120 nieuwe, lokaal gefabriceerde schoolbanken.  Voor 100,- EUR kon men een schoolbank sponsoren.  Na enkele weken hadden we de sponsoring van de 120 schoolbanken rond waarvoor onze welgemeende dank.