Enorme sponsoring medisch materiaal

Naar aanleiding van de zware aardbeving in Z.Turkije, heeft V-Med Luc Beaucourt een oproep gedaan via een aantal apothekers, naar medische materiaal. Deze oproep bleek al snel een succes. Medische materiaal werd ons aangeleverd door Het Wit-Gele kruis, zelfstandige verpleegkundigen, firma’s medisch materiaal. We hebben in totaal een 10-tal paletten ontvangen

Gedurende een viertal zaterdagen is al dat materiaal uitgepakt, gesorteerd en geïnventariseerd. Nadien is het geklasseerd in onze grote stockruimte die ons kosteloos ter beschikking werd gesteld door leden Gert Vanspringel en echtgenote Katrien Storms te Malle. Daar we geen toelating kregen om hulp te gaan bieden in afgelegen gebieden in Z.Turkije, was het de bedoeling van een groot deel van dit medisch materiaal op te sturen naar het getroffen gebied. Alleen werd ook dit verder afgeblokt door de Turkse regering.

Daarom hebben we besloten van een groot deel van het materiaal op te sturen naar een ander project van V-Med Luc Beaucourt namelijk het bergdorp Budhathum in Nepal waar we samen met Wereld Missie Hulp een school hebben laten bouwen en opgeleverd (na de zware aardbeving van 2015).

Onze welgemeende dank aan al de milde schenkers (zie ‘sponsors’ op onze vernieuwde website